جوانه های تعلیم و تربیت

تمرین خواندن تأکید بر لحن،آوا وآهنگ مناسب

سطوح روخوانی:

گام اول: خواندن درست وروان یک متن

گام دوم : رعایت لحن وآهنگ متن با توجه به شرایط موجود ومتناسب با فضای حاکم بر متن .

یک جلسه به آموزش خوا ندن با لحن وآهنگ منا سب اختصا ص داده می شود .فرض بر این است که دانش آموزان تا جلسه ی ششم روخوانی درس را آمو خته باشند و دراین جلسه می توان به آموزش لحن در خواندن پرداخت.

برای آموزش لحن :

 

ابتدا از چهار دانش آموزکه لحن خواندن متفاوتی دارندبخواهید بند اول درس را به ترتیب بخوانند ودیگران کتاب را ببندند وفقط با دقت گوش کنند.به دانش آموزان بگویید که هر متن، لحن وآهنگ خاصی دارد.متن درس اول ، متن روا یی -داستانی است ؛شما می توانیدبه دانش آموزان بگو یید متن ،داستانی است .لحن متن روایی ،آهنگی نرم وملایم داردکه شنونده را م

شتاق ومنتظرشنیدن بقیه ی ماجرا می کند.



ادامه مطلب...

نوشته شده در تاريخ یک شنبه 10 آذر 1392برچسب:, توسط جوهر

مهارت سخن گفتن

هدف فعالیت نگاه کن و بگو درپایه ی اول ودوم ابتدایی

در پایه های اول و دوم با انجام فعالیت هایی مانند نگاه کن وبگو ورزش و نر مش زبان شروع شده است .

در این فعالیت دانش آموز آغاز می کند به سخن گفتن بدون این که نظم فکری زیادی داشته باشد و هر چه که به ذهن او می رسد به زبان می آورد.

هدف از فعالیت نگاه کن وبگو در پایه سوم :

در پایه ی دوم دانش آموز سخن گفتن خلاق را آموخته است ودر پایه سوم باید به سخنانش نظم خاصی دهد و ذهنش را طبقه بندی نماید و بداند که از هر چیزی سخن گفتن درست نیست .فعالیت نگاه کن وبگو در پایه ی سوم شروع ایجاد نظم فکری دردانش آموز است . وقتی که دانش آموز به تصاویر توجه می کند باید با توجه به جزئیات وبرقراری نظم فکری ، یک ارتباط منطقی بین آن ها پیدا کند ودرباره ی موضوع تصویر مطلبی را برای دیگران ( دانش آموزان دیگر و معلم ) بیان نماید .

هدف از داستان سرایی و قصه گویی:

هنگامی که دانش آموز در باره ی تصاویر داستان سرایی یا قصه گویی می کند در حقیقت حافظه ی دیداری و گفتاری او تقویت می شود.به اهداف آموزشی هر تصویر دقت می کند و با بیان جزئیات تصویر نظم فکری خود را ارائه می دهد.

فعالیت نگاه کن وبگو در کتاب فارسی تازه تالیف پایه سوم:

از درس اول تا درس هشتم کتاب خوانداری فعالیت نگاه کن و بگو دیده می شود. دراین فعالیت تصاویری قراردارد که با اهداف فصل ودرس هماهنگ بوده و دانش آموز با توجه به تصاویر وبیان داستانی مرتبط با موضوع تصاویر به این اهداف می رسد. تصاویر باعث طبقه بندی مفاهیم در ذهن دانش آموز می شود.

هدف تصاویر خالی :

دربعضی از درس ها در کنار سه تصویر یک خالی یا سفید وجود دارد که در آن دانش آموز با توجه به بقیه ی تصاویر و هدف درس و تصاویر دیگر یک نقاشی می کشد و درباره ی آن سخن می گوید . تصویر خالی باعث ایجاد خلاقیت ذهنی برای نوشتن نیز می شود .

صندلی صمیمیت :

از درس نهم به بعد یک فعالیت جذاب و خلاق به نام صندلی صمیمیت در دروس قرار دارد.در این فعالیت، آموزش سخن گفتن یک گام جلوتر می رود و دانش آموز تنها با یک موضوع، بدون ارائه تصویر سخن می گوید. این فعالیت، سخن گفتن منسجم و پیوسته به موضوع را آموزش می دهد و تمرینی برای سخن گفتن مناسب در برابر جمع است.

هدف از فعالیت صندلی صمیمیت :

1- توجه به همکاری و مشارکت در گروه

2- اجازه ی سخن گفتن به دیگران

3- سخن گفتن روبروی جمع در جایگاه معلم

4- از بین رفتن خصومت ها و ایجاد صمیمیت

5- برقراری ارتباط بین آموخته ها و خاطرات و بیان آن ها

چگونگی اجرای این فعالیت (صندلی صمیمیت ) :

1- انتخاب یک موضوع ابتدا توسط دانش آموز ( در یک درس ) سپس توسط معلم( موضوع باید کلی طرح گردد )

2- دانش آموزان در گروه وبه طور مشارکتی هم فکری کنند و درباره ی موضوع مشورت کنند .( تفکر گروهی و بیان فردی )

3- قرار گرفتن در جایگاه معلم و صحبت کردن پیرامون موضوع درمقابل جمع.(بیان فردی: پرورش قدرت بیان )

4- ارزشیابی ، با اجرای این فعالیت آموخته های دانش آموزان وهمچنین میزان رشد وتقویت مهارت سخن گفتن آن ها ارزیابی می شود .

توانایی خوب سخن گفتن عامل مهمی در رشد و شکوفایی فکری به شمار می آید و اندیشیده و با نظم و ترتیب سخن گفتن ، پیش درآمد درست نویسی و نوشتن خلاق است. لذا در این فعالیت ها برای آموزش سخن گفتن و پرورش فن بیان طراحی شده است.


نوشته شده در تاريخ یک شنبه 10 آذر 1392برچسب:, توسط جوهر

نوشته شده در تاريخ یک شنبه 10 آذر 1392برچسب:, توسط جوهر

 

 

این فایل متن کتاب درسی هدیه های آسمان سال سوم ابتدایی به همراه نکاتی در خصوص محتوا و شیوه تدریس آن می باشد که توسط یکی از مولفان کتاب درسی ، یکی از معلمان و کارشناس گروه آماده شده است.

اگرچه این متن دارای برخی اشکالات جزیی است اما با توجه به نیاز همکاران محترم جهت بهره مندی از مطالب آن،گروه قرآن و معارف دفتر تألیف تصمیم گرفت که تا زمان آماده شدن کتاب راهنمای معلم ، این متن را بر روی سایت قرار دهد تا در دوره های آموزشی مورد استفاده همکاران قرار گیرد.

نحوه استفاده: در هر درس از آیکون های زردرنگی استفاده شده که با کلیک کردن روی آن صفحه ای باز می شود و نکاتی در خصوص متن و فعالیت ها بیان می گردد. در این آیکون ها مطالب متعددی از جمله اهداف، انتظارات، دانستنی های معلم و شیوه تدریس و... به چشم می خورد.

گروه قرآن و معارف


فهرست ، درس اول ،دوم، سوم و چهارم


درس پنجم، ششم، هفتم و هشتم


درس دهم، یازدهم، دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم


درس پانزدهم، شازدهم، هفدهم و هجدهم


درس نوزدهم


نوشته شده در تاريخ یک شنبه 10 آذر 1392برچسب:, توسط جوهر